در قالب یک طرح؛

تضمین معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای اشتغال دانش‌آموختگان دکترای دانشگاه‌ها

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری از اجرایی شدن طرح دوره پسا دکتری فناورانه در شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در قالب این طرح شرکت‌هایی که در آن اساتید دانشگاه‌ها فعال هستند، با تعریف پروژه‌های فناورانه، دانش آموختگان دکتری دانشگاه‌ها جذب خواهند شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تضمین معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای  اشتغال دانش‌آموختگان دکترای دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر، دکتر سعید سرکار در نشست خبری که در محل آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، اقتدار فناوری کشورها را در گرو ایجاد زیرساخت‌ها دانست و افزود: اگر اقتدار تکنولوژی نباشد، در سایر مؤلفه‌ها به جایی نمی‌رسیم؛ چرا که اقتدار نظامی و اقتصادی برگرفته از اقتدار تکنولوژی است و اقتصاد متکی بر دانش‌بنیان و تکنولوژی، اقتصادی زنده و پویا و رو به رشد خواهد بود.

وی اقتدار تکنولوژی و اقتصادی را موجب اقتدار دیپلماسی خواند و با اشاره به ساختار مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، اظهار کرد: ستادهای زیست فناوری و سلامت، نانو، مواد پیشرفته، علوم شناختی و اتصال‌پذیری زیر مجموعه مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی قرار دارند و در این دوره، کانون پتنت فعالیت خود را به صورت جدی از سر گرفته است. فعالیت‌های این کانون در دوره‌ای افت کرده و از جریان خود خارج شده بود.

سرکار، راه‌اندازی دوره پسادکتری فناورانه را از برنامه‌های این مرکز نام برد و یادآور شد: معاونت علمی با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر دارد دوره پسادکتری فناورانه را اجرایی کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر کشور با بحران اشتغال دانش‌آموختگان مواجه است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که برای این دانش‌آموختگان ظرفیت جذب ایجاد نکردیم، ولی در مقابل اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند با اجازه هیات امنای دانشگاه، شرکت دانش‌بنیان تاسیس کنند و بر اساس آماری که در اختیار دارم، حدود هزار و ۱۰۰ نفر از اساتید دانشگاه یا مؤسس شرکت دانش‌بنیان و یا سرپرست تحقیق و توسعه شرکت هستند و این موضوع باعث تقویت جریان دانش‌بنیانی شده است و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت شوند.

وی گفت: هدف ما این است که دانشجویان نه‌تنها با مدرک و مقاله، بلکه با ایده، دانش، توانمندی و برنامه کسب‌وکار از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. این نقطه مطلوب ماست. ما نیز نباید با خروج افراد نخبه از کشور مقابله کنیم، بلکه باید ظرفیت‌سازی کنیم.

وی ضمن تشریح جزئیات دوره پسادکتری فناورانه در شرکت‌های دانش‌بنیان، توضیح داد: این طرح را به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور ارائه دادیم و وی نسبت به این طرح رویکرد مثبتی دارد. ما در طرح پسادکتری فناورانه به دنبال این هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیانی که اساتید دانشگاه‌ها در آنها فعالیت دارند، افراد دارای مدرک دکتری را جذب کنند تا آنها بتوانند دوره پسادکتری فناورانه خود را در این شرکت‌های دانش‌بنیان سپری کنند.

به گفته این مقام مسؤول، بر اساس این طرح، شرکت‌های دانش‌بنیان مشارکت کننده در این طرح باید پروژه فناورانه را با مشارکت این دانش‌آموختگان تعریف کنند و در پایان دوره، فرد باید یک اختراع بین‌المللی ثبت کند و به خلق فناوری منجر شود و یا سطح محصول فناورانه‌ای را ارتقاء دهد.

سرکار ادامه داد: معاونت علمی ریاست‌جمهوری ۸۰ درصد حقوق‌ این فرد را به مدت ۲ سال تامین خواهد کرد و ۲۰ درصد حقوق و بیمه و مالیات نیز توسط شرکت پرداخت خواهد شد. در پایان دوره پسا دکتری فناورانه گواهی پسادکتری توسط دانشگاه صادر می‌شود و از این طریق اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی تضمین خواهد شد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی تصریح کرد: فردی که دو سال در یک شرکت دانش‌بنیان کار کرده است، معمولاً توسط شرکت نگه داشته می‌شود و این طرح به گونه‌ای طراحی شده که اشتغال و آینده شغلی افراد تضمین شود. تاکنون ۱۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با سطح دانشیار به بالا و سابقه تربیت دانشجو یا اجرای پروژه دکتری، در این طرح مشارکت داشته‌اند.

وی گفت: هدف نهایی این طرح، توسعه فناوری و تولید محصولاتی با ارزش اقتصادی و کاربردی است که به جامعه خدمت می‌کنند و اشتغال پایدار ایجاد می‌کنند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ادامه داد: همچنین برنامه داریم با صنعت به صورت جدی وارد تعامل شویم ‌تا بتوانیم در کشور صاحب صنعت شویم؛ در ایران بیشتر کارخانه ایجاد شده تا صنعت و با وجود ظرفیت‌های علمی، نیروی انسانی، فناوری و ماشین‌سازی، قادر خواهیم بود که صاحب صنعت شویم.

به گفته وی، در این طرح معاونت علمی ریاست‌جمهوری تلاش دارد تا با همکاری وزرات صمت، صنعت بومی و پویا در کشور ایجاد شود.

وی اظهار کرد: کارخانه‌ها به تکنولوژی جدید نیاز ندارند یا حتی ممکن است آن را پس بزنند! این مساله نشان می‌دهد که بیشتر کارخانه‌دار هستیم و هنوز به سطح صنعت نرسیده‌ایم. برای رسیدن به این مرحله، باید برنامه ماشین‌سازی را فعال کنیم، ماشین‌آلات وارداتی را بومی‌سازی و به‌روزرسانی کنیم؛ ظرفیتی که در کشور وجود دارد، هنوز به‌درستی به‌کار گرفته نشده است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی گفت: برای تقویت صنایع، باید تیم‌ها و شرکت‌های توانمند شناسایی شوند. در صنعت نساجی، باید بررسی کنیم که کدام ماشین‌آلات موجود هستند و کدام‌یک از آنها قابلیت تولید داخلی با کیفیت بالا و هزینه کمتر را دارند. این اقدام، گام مهمی در مسیر صنعت‌سازی است.

وی تأکید کرد: باید نیازهای تکنولوژیکی صنایع را شناسایی کنیم. باید بررسی شود که چه تکنولوژی‌هایی می‌توانند کیفیت محصولات را افزایش، قیمت‌ها را کاهش و بهره‌وری را ارتقاء دهند. این چالش‌ها باید به‌طور دقیق احصاء شوند و زمانی که صنایع آن را بپذیرند و وارد عمل شوند، می‌توان حرکت به سوی پیشرفت را آغاز کرد.

سرکار گفت: رسیدن به این اهداف نیازمند همکاری گسترده است. معاونت علمی یا هر نهاد دیگر به‌تنهایی نمی‌تواند این مسیر را طی کند. صنعت، دولت، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید با همکاری یکدیگر، ایران را از کارخانه‌داری به صنعت‌سازی برسانند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها